Gör eget hundgodis
Att göra eget hundgodis är inte så svårt. Har tagit fram ett par recept jag själv hittat via nätet och som jag brukar göra till vår hund. Så håll till godo:
Torkad blodpudding
Skär blodpuddingen i små bitar och lägg dem i en form med bakplåtspapper. Torka sedan blodpuddingen i ugn på låg värme (100 grader) från cirka 30 minuter till ett par timmar beroende på hur torrt du vill ha det. Blodpudding är både nyttigt och billigt hundgodis, och i torkad form kladdar det inte.
Leverprickar
Ingredienser mörk deg: 150 g kycklinglever, vatten, 100 g vetemjöl.
Ljus deg: 125 g vetemjöl, 125 g majsmjöl, 0,5 dl solrosolja, 1,25 dl vatten.
Koka levern i 15 minuter och låt den svalna. Mixa levern med en skvätt vatten i en matberedare till en slät smet. Blanda i mjöl tills degen blir så fast att du kan forma en rulle.
Blanda ingredienserna till den ljusa degen och kavla ut den till en 5 mm tjock platta. Rulla en bit av leverdegen och lägg den på den ljusa degen. Rulla in leverdegen så den ljusa degen täcker den mörka.
Skär rullen i 5 mm tjocka bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 150 grader i 15-20 minuter tills de känns torra och hårda.
Morotskex
Blanda rivna morötter med lite rågmjöl och kli. Tillsätt äggula och matolja, blanda tills det blir en deg. Ställ degen i kylen en stund innan du kavlar ut den, skär degen i små rutor. Lägg på smord form och grädda i 175 grader i en halvtimme eller tills det har blivit kex. Kexen kan frysas in.